Welcome to Campus Beez

Hogyan lehet felgyorsítani a gyógyulást a császármetszésből

 • root
 • March 31, 2023
 • No Comments

Hogyan lehet felgyorsítani a gyógyulást a császármetszésből

A császármetszéssel rendelkező szállítás, amelyet az emberek gyakran C-szakasznak neveznek, nagy hatással lehet az anya mentális és fizikai egészségére a Hete utána. A gyógyulás felgyorsítása érdekében az emberek kipróbálhatják a különféle életmód és wellness módszereket, amelyek segíthetnek. A

C-szakaszok gyakoriak, az Egyesült Államokban az összes szállítás becslések szerint 31,9 % -át teszik ki. Noha a C-szakasz általános, jelentős gyomorműtétet foglal magában.

Az eljárás életmentő lehet mind az anya, mind a csecsemő számára, de kockázatot jelenthet, és hosszú időbe telik, hogy utána felépüljön.

Az önellátás, az ésszerű elvárások megfogalmazása és a támogató orvosi csapat megkönnyítheti a császármetszésből való gyógyulást.

Mire számíthat egy c-szakasz után

Sok útmutató azt sugallja, hogy a C-szakasz teljes gyógyulása 4-6 hétig tart. Mindazonáltal minden ember különbözik, és sok kutatás szignifikánsan hosszabb helyreállítási időt javasol. Egyes tanulmányok, például azt találták, hogy a nők 60 % -ának fájdalma van a bemetszésben 24 héttel a szülés után.

Egy megbízható orvos, más emberek támogató közössége, akiknek császármetszés volt, és a kérdések feltevésére való hajlandóság segíthet a helyreállítási folyamat megértésében.

Közvetlenül a szülés után

A legtöbb C-szakaszon átesett nő epidurális vagy gerincblokkot kap. Az érzéstelenítés ilyen formája elszámolja a testet, de mégis lehetővé teszi az ember ébrenlétét.

Több órát is eltarthat, amíg az érzés visszanyeri az epidurális után. Ebben a közvetlen posztoperatív időszakban nem lehet járni vagy használni a fürdőszobát. A legtöbb nőnek a szülés után néhány órán keresztül katéter lesz, hogy segítsen nekik a vizelést.

Ha általános érzéstelenítésre van szükség, az ébredés időbe telik. Egy nő gúnyosnak, émelygve, féltnek vagy zavartnak érezheti magát, amikor az érzéstelenítésből jön ki.

Sok új szülő számára a legjelentősebb aggodalom a csecsemő. Régebben a kórházi személyzet rutinja volt, hogy a szülést követően az anyától vitték a babát. Most sok kórház az úgynevezett szelíd császármetszést kínál.

A szelíd C-szakasz azt jelenti, hogy ha a csecsemő jól működik, akkor hagyhatja az anya mellkasán pihenni, vagy egy másik gondozó tarthatja, miközben a sebész az anya hasában varrja a bemetszést.

Fontos, hogy az emberek megkérdezzék, hogy ez egy lehetőség az eljárás előtt, és kommunikálhat -e a csecsemő gondozásával kapcsolatos kívánságaikkal az orvosi személyzettel.

Az első 24 óra

A C-szakasz utáni első 24 órát ugyanolyan kihívásokkal mutatják be, mint a hüvelyi szállítás. Ide tartoznak az anya, aki alkalmazkodik az új szülői élethez, a szoptatás megkísérléséhez és a látogatók számára. A császármetszésen átesett emberek további kihívásokkal szembesülnek.

A legtöbb ember, aki 2-4 napig gyógyul a C-metszet-tartózkodásból.

Vérrögök

A C-szakasz egyik legnagyobb kockázata a vér vérrögének kialakulása. Ez valószínűbb azokban az emberekben, akik túlsúlyosak vagy hosszú ideig mozdulatlanul maradnak.

Azok a nők, akik nem képesek járni, a lábukon speciális mandzsetta lehet, amelynek célja a vér mozgásának megőrzése. Ellenkező esetben, ha képesek járni, elengedhetetlen számukra, hogy felkeljenek és a lehető leggyorsabban mozogjanak.

Az első 24 órában gyakori, hogy fájdalmat érez a bemetszés helyén. Sok nő a szülés utáni görcsöket is érzi, amikor a méh zsugorodik. Ezek az érzések hasonlónak érzik magukat a menstruációs görcsökhöz, de intenzívebbek lehetnek.

A fertőzés figyelése

A nővér vagy orvos gondosan figyeli a császármetszést a fertőzés jeleire. Ellenőrizni fogják a hüvelyi vérzést is. A méhnek még a C-szakasz után is el kell dobnia azt, ami maradt a terhességből. A hüvelyi vérzés általában 4-6 hétig tart a születés után, és az első napokban a legnehezebb.

Az első hetek

A fertőzés kockázata a legmagasabb az első hetekben. A veszélyes vérzés, amelyet vérzésként ismertek, szintén valószínűbb ebben az időben.

Az embereknek kerülniük kell a normál testmozgási szintre való visszatérést 6-8 hétig. A vezetés általában nem biztonságos 4-6 hétig.

A seb egy -két hétig fájhat. A sebet körülvevő izom szintén gyenge lehet. Az orvos az első 2 hétben fájdalomcsillapító gyógyszereket írhat fel. Az embereknek meg kell kérdezniük orvosuknak az ápolás biztonságát, miközben fájdalomcsillapítást szednek.

A tünetek általában jobbra válnak, amikor a metszés gyógyul és a méh összehúzódik.

A legtöbb esetben az orvosok oldható öltéseket használnak. Ezek eltűnnek, és az orvosnak nem kell eltávolítania őket. Más körülmények között az orvosnak el kell távolítania a nem elmulasztható öltéseket, általában néhány héttel a születés után.

Hosszú távú gyógyulás

A C-szakaszból való felépülés időbe telik, és hosszabb ideig tarthat, mint egy orvos vagy a szülésznő. Néhány nő több hónapig izom- vagy bemetszési fájdalmat tapasztal. Mások a gyengült medencefenék izmok miatt húgyúti inkontinenciával küzdenek.

Bár ezek a kihívások gyakoriak, az embereknek nem szabad figyelmen kívül hagyniuk őket. Bármely kellemetlen tünet, amely az orvos vagy a szülésznő első szülés utáni kinevezése után fennáll, újabb kinevezést indít.

A szakemberhez való áttétel, például a medencefenék vagy a testmozgás terapeuta segíthet a hosszú távú gyógyulásban.

9 tippek a gyorsabb helyreállításhoz

Minden C-szakasz különbözik. A gyógyulás hosszabb ideig tarthat, ha valaki C-szakaszban van vészhelyzeti eljárásként. A fertőzések, a bemetszés problémái és az alapul szolgáló egészségügyi problémák, például a cukorbetegség szintén hosszabb ideig tarthatják a gyógyulási időket.

A legfontosabb dolog, amit az ember megtehet a gyorsabb felépülés érdekében, az, hogy beszéljen egészségügyi szolgáltatójával. Sok kérdést kell feltenniük a várhatóan, majd kövesse az általuk kapott ajánlásokat.

Az emberek felgyorsíthatják a C-szakaszból való gyógyulásukat a következő módszerekkel:

1. Rengeteg pihenés

A pihenés elengedhetetlen ahhoz, hogy a helyreállításhoz elengedhetetlen legyen. sebészet. Sok új szülő számára azonban a pihenés szinte lehetetlen az otthoni újszülöttnél. Az újszülöttek szabálytalan órákat tartanak, és egyszerre csak 1 vagy 2 órán át aludhatnak.

Az embereknek mindig meg kell próbálniuk aludni, amikor a baba alszik, vagy segítséget kap egy szeretettől, hogy szundíthassanak.

A házimunkák elárasztása vagy a látogatók szórakoztatása. De az alvás feladása az edények elhelyezésére vagy a ház tisztán tartása érdekében káros lehet valaki egészségére. Ésszerűbb, ha megpróbáljuk a lehető legnagyobb mértékben aludni.

2. Kérjen segítséget

Az újszülöttek igényesek. A csecsemő gondozása a súlyos műtét után kimerítő lehet, és nem lehet minden új szülő ezt egyedül kezelni. Kérjen segítséget egy partnertől, szomszédtól, családtól vagy egy megbízható baráttól.

Az emberek részesülhetnek az étkezési vonat felsorolásából vagy a látogatók ütemezéséből, akik figyelhetik a babát, miközben pihennek vagy zuhanyoznak.

3. Folytassa az érzelmeit

A szülés érzelmi élmény lehet minden résztvevő számára.

A sürgősségi szülés vagy traumatikus szülés tapasztalatainak, valamint azoknak a nőknek, akiknek császármetszésük van, amelyet reméltek, hogy elkerüljék, fel kell dolgozniuk a szüléssel kapcsolatos nehéz érzelmeket.

Ezek az új érzések megnehezíthetik a szülőkre való áttérést, mint mások számára, és olyan érzéseket válthatnak ki, mint a bűntudat és a szégyen.

Sok ember számára előnyös, ha segítséget kap ezen érzelmek feldolgozásában.

beszéljen partnerrel, barátjával vagy terapeutával. A korai támogatás megszerzése elősegítheti a szülés utáni depresszió kockázatát, és segíthet a szülés utáni depresszióban szenvedő nőknek a gyorsabb kezelés elérésében.

Fontolja meg a személyes szülés utáni támogató csoporthoz való csatlakozást. Ha még nem áll rendelkezésre, próbáljon részt venni az online támogatási hálózatokon. Erre példa a szülés utáni támogatási International, amely heti online támogatási találkozókat kínál.

4. Vegyünk rendszeres sétákat

Az emelkedés és az intenzív aerob testmozgás a gyógyulás első heteiben zajlik. Alternatív megoldásként a séta segíthet a megfelelő mentális egészség megőrzésében és fenntartásában. A

sétálása csökkenti a vérrögök és más szív- vagy erek problémáinak kockázatát is. Néhány új szülő szeret, mint egy csoport részeként sétálni más új szülőkkel, vagy találkozni egy szomszéddal, hogy babáikat a babakocsikba tolja.

5. Kezelje a fájdalmat

Nem kell fájdalom, miközben küzd az új szülő minden más igényével. Az embereknek meg kell venniük az orvos által előírt fájdalomcsillapítókat. Ha nem működnek, vagy ha a fájdalom rosszabbodik, akkor tanácsot kell vennie egy egészségügyi szolgáltatóval.

6. Vigyázzon a fertőzés jeleire

Egyes orvosok új szülőket kérnek, hogy 24 óránként szedjék meg saját hőmérsékletüket, hogy megfigyeljék a fertőzés jeleit. Az emberek konzultálhatnak orvosukkal vagy szülésznőjükkel, hogy megkérdezzék, hogy ez jó stratégia.

Az embereknek is figyelniük kell a fertőzés más jeleire, például duzzanatra, intenzív fájdalomra, a metszésből származó vörös csíkokra vagy a hidegrázásra. Vegye fel a kapcsolatot az orvoshoz, vagy menjen a mentőszobába, ha ezek a tünetek megjelennek.

7. A székrekedés elleni küzdelem

A hormonális eltolódások, a gyengébb gyomorizmok kombinációja és sok idő eltöltése székrekedéshez vezethet. A súlyos székrekedés fájdalmas lehet, és a feszültség megsértheti a C-szakasz bemetszését.

Igyon rengeteg vizet, és kérdezze meg az orvosot, hogy székleti lágyítót készítsen. Rengeteg rostban gazdag étel, például gyümölcs és zöldség fogyasztása segíthet a székrekedés megelőzésében.

8. Támogatást kap a szoptatáshoz

A C-szakasz összekapcsolódik a szoptatási nehézségek nagyobb kockázatával. A laktációs tanácsadó segíthet az új szülőknek a szoptatáshoz, még akkor is, ha akadályokkal szembesülnek, például a születés utáni elválasztás. Ha a szoptatás nem megy jól, akkor az embereknek segítséget kell kérniük.

Ha egy új szülő fájdalma van, akkor egy kényelmes, támogató székben ül, és szoptató párnát használ, vagy egy laza, a fekvő helyzetben ápolható, megkönnyítheti a szoptatást.

9. Keressen segítséget hosszú távú kérdésekben

Néhány nő hosszú távú fájdalmat tapasztal a C-szakasz után. Mások izomgyengeséget, inkontinenciát vagy depressziót tapasztalnak. Ezek a kérdések gyakoriak, és az embereknek nem szabad szégyellni, ha rendelkeznek ezek a tapasztalatok. Nincs szükség csendben szenvedni.

Ha a tünetek folytatódnak a szülés utáni találkozó után, egy új anyának vegye fel a kapcsolatot egy orvossal vagy szülésznővel. Ezután kaphatnak áttételt egy szakemberhez, vagy tippeket kínálhatnak az otthoni tünetek megoldására.

mikor kell orvoshoz fordulni

c-szakasz után az embereknek hívni vagy orvoshoz fordulniuk, ha a következőket tapasztalják:

 • Intenzív méh CROPPS
 • A méhgörcsök, amelyek eltűnnek, majd visszatérnek
 • Nehéz vizelni
 • Gyakori fejfájás
 • szorongás vagy depresszió

Az embereknek el kell menniük a mentőszobába, ha megtapasztalják:

 • Vérzés, amely több mint 2 órán keresztül egynél több padon vagy tamponon keresztül áztatva
 • Jelek, hogy a bemetszés szakadt, például vérzés vagy a bemetszésből való kiszivárgás
 • A maguk vagy a babájuk ártásáról szóló gondolatok
 • intenzív borjúfájdalom, különösen akkor
 • Légzéshiány

Összegzés

A szülői átmenet nehéz lehet, különösen akkor, ha valaki felépül a nagy műtétből. Egy támogató család vagy baráti társaság, gondozó orvosi személyzet és ésszerű elvárások miatt a gyógyulási utazás és a szülőkre való áttérés kezelhetőbbé válhat.

Sok nő gyógyul a C-szakaszból, hogy a jövőbeni szülés során a műtét kockázata.

Egy nemzedékkel ezelőtt egy előző C-szakasz azt jelentette, hogy az összes későbbi születésnek műtétinek kellett lennie. Most az Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Főiskola (ACOG) azt javasolja, hogy a császármetszés vagy a VBAC utáni hüvelyi szülés csökkentse a szülés szövődményeinek kockázatát.

A legtöbb kutatás azt sugallja, hogy a császármetszéssel rendelkező nők 60–80 % -a sikeres hüvelyi szállítással rendelkezik.

 • Terhesség/szülészet
 • Női egészség/nőgyógyászat

Recent posts

Казино Х Официальный Сайт – Играть В Casino X Com Онлайн Официальный Сайт Казино Х Для Игры Создан Удобный Портал На Современной Платформе С Оригинальным Дизайном. Навигация Максимально Простая И Продуманная: Ссылки На Основные Разделы Сайта Вынесены В Верхнюю Часть Интерфейса. По Центру Выводятся Баннеры С Рекламой Акций И Обложки Самых Популярных Слотов. Официальный Сайт Admiral X Был Переведен На 7 Языков. Они Могут Переключаться Во Вкладке В Левой Части Экрана, Которая Расположена На Верхней Панели Монитора. Кликните На Флаг, Чтобы Увидеть Его. Меню Казино, Которое Находится Под Тремя Желтыми Горизонтальными Линиями. В Этом Месте. Официальный Сайт Казино Адмирал Х Мобильная Версия Предлагает Игрокам Окунуться В Настоящую Феерию Азарта. Пройдите Регистрацию, После Чего Вас Ждут Выгодные Бонусы, Интересные Акции, Увлекательные Турниры И Популярные Игры От Топовых Производителей. Book Of Ra Fruit Cocktail Lucky Lady’S Charm Resident Crazy Monkey Book Of Ra Deluxe. Проверка Casino X На 2000р. Вывод Денег 2021 Казино Вулкан – Играть В Игровые Автоматы Онлайн На Сайте Vulkan CasinoВсего Несколько Минут, Несколько Действий И Несколько Этапов Отделяют Случайно Зашедшего На Официальный Сайт Адмирал Х Гемблера От Полноправного Члена Клуба Адмирал Х. Не Только Новых Клиентов, Но И Игроков Со Стажем Привлекает Отличный И Простой Дизайн Главного Портала, А Также Увлекательный Контент. В Случае, Когда Игровой Портал Заблокировали, Есть Простой Способ Попасть В Аккаунт. Достаточно Зайти На Сайт, Чтобы Понять, Насколько Тут Все Круто. Но По Согласованию С Администрацией Он Может Быть Изменен.Регистрация И Вход: Казино Х Ком Официальный

Categories