Welcome to Campus Beez

Поддържайте връзка благодарение на Кари за предложението на днешната тема.

  • root
  • March 27, 2023
  • No Comments

Поддържайте връзка благодарение на Кари за предложението на днешната тема.

Какви сериозни медицински състояния причиняват главоболие?

И така, какви са възможните лоши неща, които биха могли да причинят главоболие и кога трябва да се притеснявате?

Мозъчни тумори: Въпреки че мозъчните тумори могат да причинят главоболие, те често те често те Недей. Аневризми: Аневризмите, които са области на кръвоносните съдове, които взривяват като балон, могат да изтекат и да причинят внезапно силно главоболие. Разкъсаният аневризъм причинява дълбока слабост към части от тялото и така главоболието рядко е основната грижа. Инфекции: Определени инфекции, като грип, менингит и петна на скалиста планина, също могат да причинят лоши главоболия (заедно с други симптоми).

кога да се притеснявате за главоболие

Какви са симптомите, които трябва да направят Притеснявате ли се?

Внезапно начало на силно главоболие, особено такова, което ви събужда от сън

Настъпване на редовно главоболие, започващо след 50 -годишна възраст

Силно главоболие в The Сутрин, който е придружен от повръщане

Всяка значителна промяна в нормалния модел на главоболие на човек

болка, която бихте нарекли силно главоболие или „най -лошото главоболие“

Главоболие, придружено от объркване или други промени в психичния статус

главоболие, свързано с червени очи

главоболие след нараняване на главата-особено ако главоболието се влоши с времето

Всичко това са признаци, за да проверите внимателно главоболието си.

Както казах в миналото, ако имате някакво притеснение, говорете с Вашия лекар. Работата на Вашия лекар е да ви успокоява по-малко сериозните проблеми и евентуално да намерите решения. Има добри лечения за мигрена, синус и напрежение главоболие. Няма нужда да страдате.

Ако имате теми, които искате да отразя, изпратете ги на housecalldoctor@quickanddirtytips.com или можете да ми ги изпратите в Twitter (@housecalldoc) или моята страница във Facebook.

Позволете ми отново да ви напомня, че този подкаст е само за информационни цели. Целта ми е да добавя към вашите медицински знания и да преведа някои от странните медицински неща, които чувате, така че когато отидете при Вашия лекар, посещенията ви ще бъдат по -ползотворни. Нямам намерение да заменя Вашия лекар; Той или тя е този, с когото винаги трябва да се консултирате за собственото си медицинско състояние.

ви хване следващия път! Бъдете здрави!

Изображение на главоболие от Shutterstock

страници

«Първо‹ Предишна12 Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

Това основно хранително вещество има ли тъмна страна? Разбиране на двете лица на фолат

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 11 септември 2012 г. 4-минутен readepisode #204 Играйте пауза слушайте фолиева киселина и риск от рак, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на сафари. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Лошата новина: Фолиевата киселина може да насърчи растежа на рака

тогава, преди няколко години, смущаваща тенденция се появи на бял свят . Поглеждайки назад, епидемиолозите забелязаха, че процентите на рак на дебелото черво започнаха да се повишават точно по същото време, когато тези укрепителни програми влизат в сила. Това беше изненадващо: защитата от рак (включително рак на дебелото черво) уж е била сред многото предимства на фолиевата киселина. По-нататъшни изследвания разкриха парадокс: Въпреки че изглежда, че фолиевата киселина предотвратява рака при здрави хора, тя може да насърчи растежа на тумори при хора с ракови или предракови клетки.

Като интуитиран на Кари, ефектът на фолиевата киселина върху бързината -Сидиране на клетки отрязва и двата начина. Той е от решаващо значение за правилния растеж на развиващия се ембрион. Въпреки това, той също може да ускори растежа на бързо разделителни ракови клетки. Ако ви диагностицират рак на дебелото черво, вашият лекар вероятно би препоръчал да избягвате добавки, съдържащи фолиева киселина – само като акушер на Кари направи, когато беше открита извънматочната й бременност. По-голямата опасност очевидно е за хората с предракови лезии, които все още не знаят, че има проблем и които приемат витамини с висока доза, съдържащи много фолиева киселина.

само още една причина, че аз Помислете, че добавките с витамин с висока доза са лоша идея.

Фолиева киселина срещу фолат

Има още един обрат в тази приказка: думите „фолат“ и „фолиева киселина“ често се използват взаимозаменяемо, но има важни разлики между тях. Фолатът е естествено срещащата се форма на витамина. Спанакът, лещата и зърната гарбанзо са добри източници на диетичен фолат. Фолиевата киселина е синтетичната форма на витамина, която се използва в повечето добавки и в укрепени храни. Фолиевата киселина и фолатът работят еднакво в тялото, с едно изключение: синтетичната форма (фолиева киселина) всъщност се абсорбира по -добре от тялото, отколкото естествената форма.

Кой трябва (и не трябва) да приема) Добавки с фолиева киселина

Ако сте бременна или се надявате да забременеете, вашият лекар почти сигурно ще препоръча пренатална добавка, съдържаща много фолиева киселина, за да бъде абсолютно сигурна, че базата е покрита.

Страници

«Първо‹ Предишна123Next ›Последно»

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създателката от един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Да се забиеш с лош лекар е не само разочароващо, но е опасно. Ето как да избегнете тази голяма грешка.

от Роб Ламбъртс, MD House Call Doctor 30 септември 2009 г. 6-минутен Readepisode #16 Play Pause Слушайте как да намерите добър лекар за първична помощ, който в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Какво трябва да търсите на лекар?

Сега, има няколко неща, които мисля, че са не-ниготисти, когато когато има не-ниски, когато Търси PCP. Препоръчвам ви да обърнете внимание на следните неща:

1. Достъпност: Трябва да можете да получите помощ, когато имате нужда от нея. Ако телефоните на лекар винаги са заети или ако не можете да видите детето си, когато има треска 104, тогава бих потърсил другаде. Това не означава, че трябва да можете да получите лекаря, когато пожелаете. През деня лекар е зает да вижда пациенти в кабинета и отделянето на много време по телефона отнема грижите за хората, които плащат, за да бъдат видени. Не имате нереалистични очаквания, но абсолютно трябва лесно да можете да получите адекватно отговорите си на въпросите си за подходящ период от време.

2. Съхраняване на записи: Когато влезете, за да видите лекар, обърнете внимание на това как те водят до записите си. Ако лекар не прави внимателни бележки, трябва да сте предпазливи. Няма начин да следите всичко без добро водене на записи. Лошото водене на записи е знак за помия и невнимание към детайлите. Това е голямо червено знаме в моята книга.

3. Обслужване на клиенти: Постоянно груб или апатично звучащ персонал е лош знак. Вярвам, че моят персонал ще се отнася само с моите пациенти, както и аз се отнасям с моя персонал, така че ако персоналът се отнася с вас лошо, има вероятност да се лекуват лошо. Освен това ще трябва да преминете през служителите на офиса, когато искате да се свържете с Вашия лекар. Не искате този процес да е болезнен.

4. Поставяне на пациента преди бизнеса: Реално е изкушението лекарите да поръчат повече тестове, ако има силна финансова печалба от това. Всички ние лекари трябва да намерим баланса. Внимавайте за лекари, които поръчват много тестове в офиса всеки път, когато дойдете да видите. Възможно е да има добро обяснение, но ако започнете да подозирате този проблем, попитайте Вашия лекар следното: „Какво се надявате да научите от този тест?“ Трябва да е лесно да се отговори на това, ако тестът е подходящ. Ако не получите прав отговор, внимавайте.

5. Без прекалено предписване на наркотици: Лекарите са бомбардирани с искания за пристрастяващи лекарства като Xanax и Percocet. Наша отговорност е да даваме само лекарства, които са необходими. Над надписването на тези опасни лекарства може да означава, че са хора, които са по -добри, с желанието им да направят всеки пациент щастлив да ги направи небрежни. Това може да изглежда невинно, но лекарите не могат да угодят на всички. Не искате лекар, който няма да ви даде лоши новини или да се изправи пред необосновани изисквания на пациентите. Искате човекът, опитайте това който отговаря за здравето ви, да е силен.

Как да намерите добър лекар за първична помощ

И така, къде отивате да намерите „Доктор правилно?“ Ето моите бързи и мръсни съвети за намирането на добър лекар за първична помощ:

Съвет 1: Попитайте около

Хората, които познават лекаря, най -добре, са пациентите. Попитайте хората за съвет; И когато ви кажат, попитайте ги защо харесват този лекар. Не разчитайте на един източник, ако изобщо е възможно, тъй като хората могат да усъвършенстват качеството на грижите си. Чух, че казваше, че дори и най -лошите лекари имат пациенти, които смятат, че са добри.

Съвет 2: Вижте уебсайта

Можете да извлечете много добра информация, като видите какъв крак Лекарите излагат в мрежата. Обясняват ли нещата- като политики за фактуриране- добре? Има ли лична информация за лекаря? Има ли формуляри, които можете да попълните, публикувани на сайта?

Съвет 3: Обадете се на офиса

Как офисът ви обработва като нов пациент, който се запитва за лекаря, ще ви разкаже много за грижите, които ще получите. Организирани ли са и ефективни ли са? Чакате ли дълго време? Моля, обърнете внимание, че ако се обадите в понеделник сутрин, вероятно ще изчакате всеки офис. Офисите на PCP обикновено се наводняват по това време.

Съвет 4: Посетете офиса

Вземете лично документите си и вземете под внимание това, което виждате. Учтив ли е персоналът? Изглеждат ли щастливи? Чист и приканващ ли е зоната за чакане, или е неорганизирана и мръсна? Това не трябва да бъде прекъсвачи на сделки, но те ви дават съвети.

Съвет 5: Попитайте друг лекар

Ако знаете лекар лично, попитайте ги кого биха препоръчали . Много по-лесно ми е да забележа добри и лоши лекари, отколкото за немедицински хора. В идеалния случай искате да отидете на лекар, който другите лекари използват като своя PCP.

Съвет 6: Бъдете готови да се отдалечите

Няма обети, които се говорят, когато изберете a PCP. Няма да бъдете цензурирани от Ватикана или трябва да отидете в съда, ако промените мнението си. Ако направите своята дължина произнасяност и в крайна сметка сте недоволни, сменете вашия лекар. Най -важното нещо между вас и вашия PCP е доверието. Не се притеснявайте да нараните чувствата на лекаря, ако си тръгнете. Като лекар не искам пациенти, които не ми вярват- това е лошо споразумение и за двете страни.

Надявам се, че това ви дава нещо, с което да работите при избора на вашия PCP.

Ако имате въпроси, на които искате да отговорите, изпратете ги на housecalldoctor@quickanddirtytips.com. Можете да ме намерите в Twitter като @housecalldoc и във Facebook под „Доктор за обаждане на дома“.

Моля, не забравяйте, че този подкаст е само за информационни цели. Целта ми е да добавя към вашите медицински знания и да преведа някои от странните медицински неща, които чувате, така че когато отидете при Вашия лекар, посещенията ви ще бъдат по -ползотворни. Нямам намерение да заменя Вашия лекар; Той или тя е този, с когото винаги трябва да се консултирате за собственото си медицинско състояние.

ви хване следващия път! Бъдете здрави!

Докторски изображения любезност на Shutterstock

страници

«Първо‹ Предишна12 Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

Това основно хранително вещество има ли тъмна страна? Разбиране на двете лица на фолат

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 11 септември 2012 г. 4-минутен readepisode #204 Играйте пауза слушайте фолиева киселина и риск от рак, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на сафари. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Въпреки това, хората, които са изложени на повишен риск от рак на дебелото черво – или, защото са над 50, или поради наследствено предразположение – трябва да се погрижат да не го помогнат прекалявайте с фолиевата киселина. Не мисля, че е необходимо да избягвате укрепените зърнени продукти – въпреки че има много добри причини да бъдете умерени относно приема на зърно. Но бих прегледал всякакви добавки, които приемате, и да съм сигурен, че общото количество фолиева киселина не добавя повече от 400 mcg на ден. Без значение какво, всеки над 50 години или с фамилен риск трябва да се проверява редовно за рак на дебелото черво.

В случай, че имате фамилна история на рак на дебелото черво и се опитвате да забременеете (или в Колкото по -малко вероятно събитие сте над 50 и се опитвате да забременеете), вашият акушер е най -добрият човек, който управлява тези противоречиви рискове. И накрая, просто искам да подчертая, че наистина не изглежда риск за никого от прекалено отнемащ естествен фолат от храни.

Поддържайте връзка

Благодаря на Кари, че предложи днешната тема. Като благодарност ще й изпратя подписано копие на моята книга, „Тайните на здравословната диета“: Какво да ям, какво да избягвам и за какво да спрем да се притеснявате, достъпни, където и да купувате или изтегляте книги. Ако имате предложение за бъдеща тема на шоуто или искате да разберете как ме накарам да говоря на вашата конференция или събитие, изпратете имейл на nutrition@quickanddirtytips.com.

Можете също да публикувате коментари и въпроси на моята страница на хранителната дива във Facebook. Отговарям на много въпроси за слушатели в безплатния си седмичен бюлетин, така че ако сте изпратили въпрос по моя начин, бъдете сигурни, че сте се регистрирали, за да получите това.

Имайте страхотна седмица и не забравяйте да ядете Нещо добро за мен!

Ресурси: Лист за факти на NIH върху фолатна киселина и здраве (Linus Pauling Institute) С любезното съдействие на Shutterstock

страници

«Първо‹ Предишна123

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран хранител, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Посещението при Вашия лекар не винаги може да бъде най -добрата идея. Ето пет често срещани причини да пропуснете това посещение на офис за първична помощ.

от Sanaz Majd, MD House Call Doctor 24 март 2016 г. 3-минутен Readepisode #210 Play Pause Слушайте 5 причини да пропуснете това посещение на вашия лекар за първична помощ ние ние В момента изпитват проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

3. Обикновена настинка

обикновената настинка е толкова много, добре, често срещана. И няма лечение. След като хванете този вирус, той трябва просто да се играе. Типичният курс изглежда като такъв: симптомите се влошават малко всеки ден, докато достигнат някъде между 3 и 5 ден; Тогава те започват да се подобряват постепенно от тогава нататък.

Contents

Recent posts

Казино Х Официальный Сайт – Играть В Casino X Com Онлайн Официальный Сайт Казино Х Для Игры Создан Удобный Портал На Современной Платформе С Оригинальным Дизайном. Навигация Максимально Простая И Продуманная: Ссылки На Основные Разделы Сайта Вынесены В Верхнюю Часть Интерфейса. По Центру Выводятся Баннеры С Рекламой Акций И Обложки Самых Популярных Слотов. Официальный Сайт Admiral X Был Переведен На 7 Языков. Они Могут Переключаться Во Вкладке В Левой Части Экрана, Которая Расположена На Верхней Панели Монитора. Кликните На Флаг, Чтобы Увидеть Его. Меню Казино, Которое Находится Под Тремя Желтыми Горизонтальными Линиями. В Этом Месте. Официальный Сайт Казино Адмирал Х Мобильная Версия Предлагает Игрокам Окунуться В Настоящую Феерию Азарта. Пройдите Регистрацию, После Чего Вас Ждут Выгодные Бонусы, Интересные Акции, Увлекательные Турниры И Популярные Игры От Топовых Производителей. Book Of Ra Fruit Cocktail Lucky Lady’S Charm Resident Crazy Monkey Book Of Ra Deluxe. Проверка Casino X На 2000р. Вывод Денег 2021 Казино Вулкан – Играть В Игровые Автоматы Онлайн На Сайте Vulkan CasinoВсего Несколько Минут, Несколько Действий И Несколько Этапов Отделяют Случайно Зашедшего На Официальный Сайт Адмирал Х Гемблера От Полноправного Члена Клуба Адмирал Х. Не Только Новых Клиентов, Но И Игроков Со Стажем Привлекает Отличный И Простой Дизайн Главного Портала, А Также Увлекательный Контент. В Случае, Когда Игровой Портал Заблокировали, Есть Простой Способ Попасть В Аккаунт. Достаточно Зайти На Сайт, Чтобы Понять, Насколько Тут Все Круто. Но По Согласованию С Администрацией Он Может Быть Изменен.Регистрация И Вход: Казино Х Ком Официальный

Categories