Welcome to Campus Beez

Πώς να επιταχύνετε την ανάκαμψη από μια καισαρική τομή

 • root
 • March 31, 2023
 • No Comments

Πώς να επιταχύνετε την ανάκαμψη από μια καισαρική τομή

Η παροχή καισαρικής τομής, την οποία οι άνθρωποι συχνά αναφέρονται ως c-section, μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχική και σωματική υγεία μιας μητέρας στο εβδομάδες μετά. Για να επιταχύνουν την ανάκαμψή τους, οι άνθρωποι μπορούν να δοκιμάσουν διάφορες μεθόδους ζωής και ευεξίας που μπορεί να βοηθήσουν.

c-τμήματα είναι κοινά, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 31,9 % όλων των παραδόσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και είναι κοινό, ένα τμήμα C περιλαμβάνει σημαντική χειρουργική επέμβαση στο στομάχι.

Η διαδικασία μπορεί να είναι σωτηρία τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό, αλλά μπορεί να μεταφέρει κινδύνους και μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό για να ανακάμψει από μετά.

αυτο-φροντίδα, καθορίζοντας λογικές προσδοκίες και έχοντας μια υποστηρικτική ιατρική ομάδα μπορεί να διευκολύνει την ανάκαμψη από μια καισαρική τομή.

Τι να περιμένετε μετά από ένα τμήμα C

Πολλοί οδηγοί υποδηλώνουν ότι η πλήρης ανάκαμψη από ένα τμήμα C διαρκεί 4 έως 6 εβδομάδες. Ωστόσο, κάθε άτομο είναι διαφορετικό και πολλές έρευνες υποδηλώνουν έναν σημαντικά μεγαλύτερο χρόνο ανάκαμψης. Μερικές μελέτες, για παράδειγμα, έχουν διαπιστώσει ότι το 60 % των γυναικών έχουν κάποιο πόνο στην τομή 24 εβδομάδες μετά την παράδοση.

Ένας αξιόπιστος γιατρός, μια υποστηρικτική κοινότητα άλλων ανθρώπων που είχαν καισαρική τομή και η προθυμία να υποβάλετε ερωτήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση της διαδικασίας ανάκαμψης.

αμέσως μετά την παράδοση

Οι περισσότερες γυναίκες που υποβάλλονται σε ένα τμήμα C λαμβάνουν ένα επισκληρίδιο ή το νωτιαίο μπλοκ. Αυτή η μορφή αναισθησίας μουρμούρισε το σώμα, αλλά επιτρέπει ακόμα στο άτομο να είναι ξύπνιο.

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες για να ανακτήσετε το συναίσθημα μετά από μια επισκληρίδια. Δεν θα είναι δυνατόν να περπατήσετε ή να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο χωρίς βοήθεια, κατά τη διάρκεια αυτής της άμεσης μετεγχειρητικής περιόδου. Οι περισσότερες γυναίκες θα έχουν καθετήρα για αρκετές ώρες μετά την παράδοση για να τους βοηθήσουν να ουρήσουν.

Εάν απαιτείται γενική αναισθησία, το ξύπνημα μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο. Μια γυναίκα μπορεί να αισθάνεται γοητευτική, ναυτία, φοβισμένη ή σύγχυση καθώς βγαίνει από αναισθησία.

Για πολλούς νέους γονείς, η πιο σημαντική ανησυχία είναι το μωρό. Ήταν ρουτίνα για το προσωπικό του νοσοκομείου να πάρει το μωρό από τη μητέρα μετά την παράδοση. Τώρα, πολλά νοσοκομεία προσφέρουν λεγόμενες απαλές καισαρικές παραδόσεις.

Το ήπιο τμήμα C σημαίνει ότι αν το μωρό κάνει καλά, μπορεί να αφεθεί να ξεκουραστεί στο στήθος της μητέρας ή να κρατηθεί από έναν άλλο φροντιστή, ενώ ο χειρουργός ράβει την τομή στην κοιλιά της μητέρας.

Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να ρωτούν αν αυτή είναι μια επιλογή πριν από τη διαδικασία και να γνωστοποιήσουν τις επιθυμίες τους σχετικά με τη φροντίδα του μωρού με ιατρικό προσωπικό.

Οι πρώτες 24 ώρες

Οι πρώτες 24 ώρες μετά από ένα τμήμα C παρουσιάζουν πολλές από τις ίδιες προκλήσεις με μια κολπική παράδοση. Αυτές περιλαμβάνουν τη μητέρα που προσαρμόζεται στη νέα γονική μέριμνα, την προσπάθεια θηλασμού και τους επισκέπτες. Οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε καισαρική τομή αντιμετωπίζουν πρόσθετες προκλήσεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ανακάμπτουν από ένα τμήμα C παραμένουν στο νοσοκομείο 2 έως 4 ημέρες.

Clots Blood

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους του c-section είναι η ανάπτυξη ενός θρόμβου αίματος στο πόδι. Αυτό είναι πιο πιθανό σε άτομα που είναι υπέρβαρα ή παραμένουν ακίνητα για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Οι γυναίκες που δεν μπορούν να περπατήσουν μπορεί να έχουν ειδικές μανσέτες στα πόδια τους που έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν το αίμα να κινείται. Διαφορετικά, εάν είναι σε θέση να περπατήσουν, είναι απαραίτητο για αυτούς να σηκωθούν και να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τις πρώτες 24 ώρες, είναι κοινό να αισθάνεστε πόνο στη θέση της τομής. Πολλές γυναίκες αισθάνονται επίσης κράμπες μετά τη γέννηση καθώς η μήτρα συρρικνώνεται. Αυτές οι αισθήσεις αισθάνονται παρόμοιες με τις εμμηνορροϊκές κράμπες, αλλά μπορεί να είναι πιο έντονες.

Παρακολούθηση για λοίμωξη

Μια νοσοκόμα ή γιατρός θα παρακολουθεί προσεκτικά την κηλιακή τομή για σημάδια λοίμωξης. Θα ελέγξουν επίσης την κολπική αιμορραγία. Ακόμη και μετά από ένα τμήμα C, η μήτρα πρέπει να ρίξει ό, τι έχει απομείνει από την εγκυμοσύνη. Η κολπική αιμορραγία συνήθως διαρκεί 4 έως 6 εβδομάδες μετά τη γέννηση και είναι βαρύτερη κατά τις πρώτες ημέρες.

Οι πρώτες εβδομάδες

Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλότερος κατά τις πρώτες εβδομάδες. Η επικίνδυνη αιμορραγία, η οποία είναι γνωστή ως αιμορραγία, είναι επίσης πιο πιθανό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να επιστρέψουν στα κανονικά επίπεδα άσκησης για 6 έως 8 εβδομάδες. Η οδήγηση δεν είναι συνήθως ασφαλής για 4 έως 6 εβδομάδες επίσης.

Η πληγή μπορεί να αισθάνεται επώδυνη για μια εβδομάδα ή δύο. Ο μυς που περιβάλλει την πληγή μπορεί επίσης να αισθάνεται αδύναμη. Ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για τον πόνο για τις πρώτες 2 εβδομάδες. Οι άνθρωποι πρέπει να ζητήσουν από το γιατρό τους την ασφάλεια της νοσηλείας ενώ παίρνουν φάρμακα για τον πόνο.

Τα συμπτώματα τείνουν να βελτιώνονται σταθερά καθώς θεραπεύει η τομή και οι συμβάσεις της μήτρας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γιατροί χρησιμοποιούν διαλυτές ραφές. Αυτά θα εξαφανιστούν και ο γιατρός δεν θα χρειαστεί να τα αφαιρέσει. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ένας γιατρός μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσει μη διαλυτές βελονιές, συνήθως λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση.

Μακροπρόθεσμη ανάκαμψη

Η ανάκτηση από ένα τμήμα C διαρκεί χρόνο και μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό, τι ένας γιατρός ή μια μαία λέει ότι θα το κάνει. Ορισμένες γυναίκες βιώνουν πόνο στους μυς ή τομής για αρκετούς μήνες. Άλλοι αγωνίζονται με ακράτεια ούρων λόγω των αποδυναμωμένων μυών του πυελικού εδάφους.

Ενώ αυτές οι προκλήσεις είναι κοινές, οι άνθρωποι δεν πρέπει να τους αγνοούν. Οποιαδήποτε δυσάρεστα συμπτώματα που παραμένουν μετά το πρώτο ραντεβού μετά τον τοκετό με γιατρό ή μαία δικαιολογούν άλλο ραντεβού.

Μια παραπομπή σε έναν ειδικό, όπως ένας πυελικός δάπεδο ή θεραπευτής άσκησης, μπορεί να βοηθήσει με μακροχρόνια ανάκαμψη.

9 Συμβουλές για ταχύτερη ανάκτηση

Κάθε τμήμα C είναι διαφορετικό. Η ανάκτηση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο όταν κάποιος έχει ένα τμήμα C ως διαδικασία έκτακτης ανάγκης. Οι λοιμώξεις, τα προβλήματα με την τομή και τα υποκείμενα προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης, μπορούν επίσης να κάνουν τους χρόνους αποκατάστασης περισσότερο.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένα άτομο για να ανακάμψει πιο γρήγορα είναι να μιλήσει με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Θα πρέπει να θέτουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το τι να περιμένουν, στη συνέχεια να ακολουθήσουν τις συστάσεις που λαμβάνουν.

Οι άνθρωποι μπορούν να επιταχύνουν την ανάκαμψή τους από ένα τμήμα C με τις ακόλουθες μεθόδους: χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, για πολλούς νέους γονείς, η ανάπαυση είναι σχεδόν αδύνατη με ένα νεογέννητο στο σπίτι. Τα νεογέννητα διατηρούν ακανόνιστες ώρες και μπορεί να κοιμηθούν μόνο για 1 ή 2 ώρες κάθε φορά.

Οι άνθρωποι πρέπει πάντα να προσπαθούν να κοιμούνται όταν το μωρό κοιμάται ή να πάρει βοήθεια από ένα αγαπημένο, ώστε να μπορούν να πάρουν έναν υπνάκο.

Είναι εύκολο να αισθάνεστε συγκλονισμένοι από δουλειές ή να θέλετε να διασκεδάσετε τους επισκέπτες. Αλλά η εγκατάλειψη του ύπνου για να βάλει μακριά τα πιάτα ή να κρατήσει το σπίτι καθαρό μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία κάποιου. Είναι πιο λογικό να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο.

2. Ζητήστε βοήθεια

Τα νεογέννητα απαιτούν. Η φροντίδα ενός μωρού μετά από μεγάλη χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι εξαντλητική και δεν είναι δυνατό για όλους τους νέους γονείς να το διαχειριστούν μόνο του. Ζητήστε βοήθεια από έναν συνεργάτη, έναν γείτονα, μια οικογένεια ή έναν αξιόπιστο φίλο.

Οι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από την επένδυση σε ένα τρένο γεύματος ή ένα πρόγραμμα επισκεπτών που μπορούν να παρακολουθήσουν το μωρό ενώ ξεκουράζονται ή κάνουν ντους.

3. Επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας

Η γέννηση μπορεί να είναι μια συναισθηματική εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους.

Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν παραδόσεις έκτακτης ανάγκης ή τραυματικές γεννήσεις, καθώς και εκείνες που έχουν καισαρική τομή που ήλπιζαν να αποφύγουν, ίσως χρειαστεί να επεξεργαστούν δύσκολα συναισθήματα για τη γέννηση.

Αυτά τα νέα συναισθήματα μπορούν να κάνουν τη μετάβαση στη γονική μέριμνα πιο δύσκολη από ό, τι για τους άλλους και μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα όπως η ενοχή και η ντροπή.

Πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από τη βοήθεια με την επεξεργασία αυτών των συναισθημάτων.

Συζητήστε με συνεργάτη, φίλο ή θεραπευτή. Η έγκαιρη υποστήριξη μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου κατάθλιψης μετά τον τοκετό και μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να βιώνουν την κατάθλιψη μετά τον τοκετό να πάρουν ταχύτερη θεραπεία.

Σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης μετά τον τοκετό. Εάν κανένας δεν είναι διαθέσιμος, δοκιμάστε να συμμετάσχετε σε ηλεκτρονικά δίκτυα υποστήριξης. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η Διεθνής Υποστήριξη μετά τον τοκετό, το οποίο προσφέρει εβδομαδιαίες συναντήσεις ηλεκτρονικής υποστήριξης.

4. Πάρτε τακτικές περιπάτους

Ανυψώστε και έντονη αερόβια άσκηση είναι έξω για τις πρώτες εβδομάδες ανάκαμψης. Ως εναλλακτική λύση, το περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε φόρμα και να διατηρήσετε καλή ψυχική υγεία.

Η βόλτα μειώνει επίσης τον κίνδυνο θρόμβων αίματος και άλλων ζητημάτων καρδιάς ή αιμοφόρων αγγείων. Μερικοί νέοι γονείς όπως το περπάτημα με άλλους νέους γονείς ως μέρος μιας ομάδας, ή να συναντηθούν με έναν γείτονα για να ωθήσουν τα μωρά τους στα καροτσάκια τους.

5. Διαχειριστείτε τον πόνο

Δεν χρειάζεται να είστε πόνος ενώ αγωνίζεστε με όλες τις άλλες απαιτήσεις νέων γονέων. Οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν τους ανακουφιστές του πόνου που συνταγογραφούνται από τον γιατρό τους. Εάν δεν λειτουργούν ή αν ο πόνος χειροτερεύει, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για συμβουλές.

6. Παρακολουθήστε για σημάδια λοίμωξης

Ορισμένοι γιατροί θα ζητήσουν από τους νέους γονείς να παίρνουν τη δική τους θερμοκρασία κάθε 24 ώρες για να παρακολουθούν τα σημάδια της λοίμωξης. Οι άνθρωποι μπορούν να συμβουλευτούν το γιατρό ή τη μαία τους για να ρωτήσουν αν αυτή είναι μια καλή στρατηγική.

Επίσης, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν επίγνωση άλλων σημείων λοίμωξης, όπως οίδημα, έντονος πόνος, κόκκινες ραβδώσεις που προέρχονται από την τομή ή ρίγη. Επικοινωνήστε με έναν γιατρό ή πηγαίνετε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης εάν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα.

7. Καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας

Ο συνδυασμός των ορμονικών μετατοπίσεων, των ασθενέστερων μυών του στομάχου και η δαπάνη πολύς χρόνος που ξαπλώνει μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα. Η έντονη δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι οδυνηρή και η τεντή μπορεί να τραυματίσει την τομή του τμήματος C.

Πίνετε άφθονο νερό και ρωτήστε έναν γιατρό για τη λήψη ενός μαλακτικού σκαμνιού. Η κατανάλωση άφθονων τροφών πλούσιων σε ίνες, όπως φρούτα και λαχανικά, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

8. Αποκτήστε υποστήριξη για το θηλασμό

Η ύπαρξη ενός τμήματος C συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο δυσκολιών θηλασμού. Ένας σύμβουλος γαλουχίας μπορεί να βοηθήσει τους νέους γονείς να θηλάζουν με επιτυχία, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν εμπόδια, όπως ο διαχωρισμός από το μωρό μετά τη γέννηση. Εάν ο θηλασμός δεν πηγαίνει καλά, οι άνθρωποι πρέπει να ζητήσουν βοήθεια.

Εάν ένας νέος γονέας είναι πόνος, κάθεται σε μια άνετη, υποστηρικτική καρέκλα και χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι θηλασμού ή θηλάζοντας σε μια χαλαρή θέση, η θέση ξαπλώστρας μπορεί να κάνει τον θηλασμό ευκολότερο.

9. Ζητήστε βοήθεια για μακροπρόθεσμα ζητήματα

Ορισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμο πόνο μετά από c-section. Άλλοι βιώνουν μυϊκή αδυναμία, ακράτεια ή κατάθλιψη. Αυτά τα ζητήματα είναι κοινά και οι άνθρωποι δεν πρέπει να αισθάνονται ντροπιασμένοι εάν έχουν αυτές τις εμπειρίες. Ούτε υπάρχει ανάγκη να υποφέρουμε σιωπηλά.

Εάν τα συμπτώματα συνεχίσουν μετά το τελικό ραντεβού μετά τον τοκετό, μια νέα μητέρα πρέπει να επικοινωνήσει με έναν γιατρό ή μαία. Μπορούν στη συνέχεια να λάβουν παραπομπή σε έναν ειδικό ή να προσφέρονται συμβουλές για την επίλυση συμπτωμάτων στο σπίτι.

Πότε να δείτε έναν γιατρό

Μετά από ένα τμήμα C, οι άνθρωποι πρέπει να καλέσουν ή να δουν έναν γιατρό εάν βιώσουν τα εξής:

 • έντονη μήτρα κράμπες
 • Κράμπες της μήτρας που απομακρύνονται και στη συνέχεια επιστρέφουν
 • Δυσκολία urinating
 • Συχνές πονοκεφάλους
 • Άγχος ή κατάθλιψη

  Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης εάν βιώσουν: Σημάδια ότι η τομή έχει σπάσει, όπως η αιμορραγία ή η απομάκρυνση από την τομή

 • σκέψεις για βλάβη του ίδιου ή το μωρό τους
 • έντονο πόνο μόσχου, ειδικά αν συνοδεύεται από πρήξιμο ή μούδιασμα στα πόδια
 • Διακοπή της αναπνοής

Περίληψη

Η μετάβαση στη γονική μέριμνα μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν κάποιος ανακάμπτει από τη μεγάλη χειρουργική επέμβαση. Μια υποστηρικτική οικογένεια ή ομάδα φίλων, φροντίδα του ιατρικού προσωπικού και εύλογες προσδοκίες μπορεί να κάνει το ταξίδι ανάκαμψης και η μετάβαση στην γονική μέριμνα να αισθάνεται πιο εύχρηστη.

Πολλές γυναίκες που ανακάμπτουν από ένα τμήμα C ανησυχούν για τον κίνδυνο χειρουργικής επέμβασης σε μια μελλοντική γέννηση.

Πριν από μια γενιά, ένα προηγούμενο τμήμα C σήμαινε ότι όλες οι επόμενες γεννήσεις έπρεπε να είναι χειρουργικές. Τώρα, το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) συνιστούν ότι η κολπική γέννηση μετά από καισαρική τομή ή VBAC μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών του τοκετού.

Οι περισσότερες έρευνες υποδηλώνουν ότι το 60 έως 80 τοις εκατό των γυναικών που έχουν καισαρική τομή μπορεί να έχει επιτυχείς κολπικές παραδόσεις.

 • Εγκυμοσύνη/μαιευτική
 • Γυναικεία υγεία/γυναικολογία

Categories